CREMATIE


In Rotterdam zijn een aantal crematoria; crematorium Hofwijk te Rotterdam-Overschie, crematorium Laurentius te Rotterdam-Crooswijk en crematorium Rotterdam te Rotterdam-Zuid.

In de omliggende gemeentes zijn er crematorium Schollevaar te Capelle aan den IJssel, crematorium IJsselhof te Gouda, crematorium Beukenhof te Schiedam, crematorium De Ommering te Spijkenisse, crematorium Essenhof te Dordrecht en crematorium Iepenhof te Delft.

Onderling zijn er verschillen in inrichting, mogelijkheden, capaciteit en tarieven. Als familie bent u te allen tijde vrij in de keuze van het crematorium waar de plechtigheid zal plaatsvinden.

Crematie
Cremeren is het proces waarbij een overleden lichaam wordt verast. De plechtigheid vindt veelal plaats in de aula van het crematorium waarna de daadwerkelijke crematie plaatsvindt. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten in de ontvangstruimte en kunnen er naar wens consumpties worden geserveerd.

Bestemming van de as
Op verzoek kan de as worden verstrooid of worden bijgezet in een urn. De verstrooiing vindt plaats op een speciaal terrein bij het crematorium of op zee. Voor de eventuele bijzetting is er een urnenmuur of urnentuin. Het bijzetten kan ook plaatsvinden in een speciaal gedeelte op een begraafplaats of in een familiegraf. Verder is het mogelijk de as mee naar huis te nemen en/of er een eigen bestemming aan mee te geven.

Er zijn vele mogelijkheden voor de asbestemming en om een goede keuze te kunnen maken adviseer ik u hiervoor een afspraak te maken met een medewerker van het crematorium of u vooraf te oriënteren bij de diverse aanbieders.

EU-dots-150x150